Resultatet

Jag var arbetsledare under bakningen, därav att alla bilder är på Oscar. Här övervakade jag att degen fick rätt konsistens. Det visade sig var aningens svårare att baka utan några som helst mått hemma. 
 
Bullarna stod på jäsning när jag tog honom på bar järning bakom kylskåpen. 
 
 
 
Så här fin blev min deg-halva, utkavlad med ett glas. I efterhand kan jag dock konstatera att jag borde kavlat degen tunnare så att bullarna fick flera "lager". Oscars blev bättre på så sätt. 
 
Glömde såklart ta bild på när bullarna var klara, största failen ever. Skyller på att klockan hade hunnit bli 22 redan vilket är långt efter min läggningstid. Bullarna blev förövrigt sådär. Inte tillräckligt söta, vi hade svårt att hitta rätt ingredienser här. Kunde varken hitta vaniljsocker, mandelmassa eller pärlsocker så det fick bli lite "Man tager vad man haver".
 
 

Kommentarer
Postat av: Mojja

Bra försök ! Enligt mig blir det ofta för mkt saffran i saffransbullar.Jag har hört förut att det är svårt att få tag på pärlsocker utanför Sverige.Jag har, tro det eller ej, bakat saffransbullar i år. Du får en när du kommer hit.Hälsa Oscar han verkar bra på att baka.

2013-12-08 @ 10:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0